perjantai 2. marraskuuta 2018

6 x 4 asiaa minusta

No nyt on taas löytynyt kiva haaste tuolta blogimaailmasta, ainakin Tuulan blogista tällaisen bongasin ja ajattelin myös itse tehdä.  Eli tässä tulee 6 x 4 asiaa minusta, toivottavasti jotain uuttakin...

Neljä paikkaa jossa olen asunut
Ajatelkaas, minä olen koko ikäni asunut tässä samassa kaupungissa, eli Tampereella, edes opiskeluaikana en ole asunut muualla. Olen siis syntynyt Peltolammilla, asuimme silloin äidin ja isän kanssa kerrostalokaksiossa, pihalta löytyi parhaat kaverit ja ympäristössä oli paljon metsää ja turvallista ulkoilua riitti. Sitten asuimme hetken Vehmaisissa rivitalossa, siellä syntyi pikkuveljeni, hyviä muistoja siitäkin paikasta, siellä aloitin myös koulun. Sen jälkeen muutimme takaisin Peltolammille kerrostalon ylimpään kerrokseen, ihan huippukoti ja samassa rapussa asui paras kaveri. Sittemmin olen asunut keskustassa, itä-Tampereella ja vielä kertaalleen Peltolammilla. Tällä hetkellä asun samalla tontilla kuin missä lapsuuden kotimme oli, rakensimme sille oman kotimme. Ja tässä nykyisessä kodissa olenkin asunut pidempään kuin missään koko elämäni aikana.

Neljä paikkaa jossa olen työskennellyt
Paitsi asumisen suhteen, olen myös työelämän suhteen ollut melko yksinkertainen ja pysyvää mallia. Työelämäni aloitin pienessä ruokakaupassa Pyynikintorin laidalla, toimin siellä kassaneitinä, tykkäsin työstäni kovasti, asiakkaat olivat ihania ja heidän kanssaan tuli ihan tutuksi. Sittemmin olenkin työskennellyt oikeastaan saman työnantajan palveluksessa koko aikuisikäni, työntekopaikka on vähän vaihdellut, ollut Kissanmaalla, Pikonlinnassa jne. Mutta olen aina tehnyt töitä sairaalamaailmassa tuon kauppatyöni jälkeen.
Neljä TV-ohjelmaa joita seuraan
Tykkään monenlaisista ohjelmista, mutta tällä hetkellä perheen kanssa katsomme Possea ja Putousta, miehen kanssa sitten katsomme erilaisia rikossarjoja, tykkään mm. Sorjosesta, Silta-sarjasta, myös Nousuvesi on listalla. Hiljattain katsoimme Rahapajan isännän kanssa Netflixistä, sekin oli hyvä.
Neljä paikkaa jossa olen käynyt
Olen käynyt Kanadassa, josta erityisesti jäivät mieleen Niagaran putoukset, muutenkin reissu oli ihan huikea. Olemme perheen kanssa käyneet useamman kerran Budapestissa, tykkään siitä kaupungista ihan hirmu paljon, sopivan kokoinen ja helppo kaupunki, sinne pitäisi päästä taas uudelleen. Olemme perheen kanssa käyneet myös Kreetalla ja Kyproksella ja viime kesänä olimme Portugalissa, johon haluaisin kyllä uudelleen, niin paljon jäi näkemättä vielä.
St. Stephen's Basilica (Szent Istvan Bazilika) Budapestissa, huoneistomme ikkunasta kuvattuna.


Balaton-järvi Unkarissa, junan ikkunasta kuvattuna. Ihana paikka ja vesi kuin linnunmaitoa.
Lissabon näköalatasanteelta
Troian niemimaalta, kilometreittäin ihanaa pehmeää hiekkaa ja Atlantin aaltoja
Neljä ruokaa joista pidän
Ihan perusruoka on parasta. Tykkään helpoista ja hyvistä ruoista, mutta jos nyt yritän nimetä neljä niin, tulipalosoppa on ihanaa, lasagne, kala (grillattuna, paistettuna, savustettuna tai uunissa, kaikki käy) ja Tandoorin kana.
Neljä juomaa joista pidän
Vesi, kylmä ja raikas vesi on ihan parasta! Kahvi kuuluu jokaiseen aamuun, päivään ja iltaan. Punaviini näin iltojen pimentyessä lämmittää ja maistuu hyvältä. Valkoviini/ kuohuviini sitten kesällä punaviinin tilalla :). Myös vihermehut ja smoothiet ovat suosikkejani.
Ihanaa viikonloppua teille kaikille ja kuulemisiin!


3 kommenttia

 1. Tätä oli kiva lukea :) Tuo tulipalosoppa piti muuten ihan googlettaa, kun en ollut ennen kuullutkaan. Varmasti hyvää ja menee kokeiluun jossain vaiheessa.

  Ihanaa viikkistä! ♥

  VastaaPoista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus ja taas oppi jotain uutta. Kivoja sarjavinkkejä, pakko katsoa tuo Sorjonen, mies sitä kehui ja hei jos jenkkitähdetkin kehuu Bill Pullman, niin pakkohan se on katsoa.

  ihanaa viikkoa Anu <3

  VastaaPoista

Kaikki saamani viestit ilahduttavat minua suuresti, kiitos siis sinulle!

© Meidän elämää
Maira Gall