keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Pikainen kuulumisten päivitys

Niin meni ihana toukokuu, harmillista kun koulujen lomat alkoivat, niin ilmojen lämpötila tippui lähes 20 astetta, muta näillä mennään nyt. En muista, milloin toukokuussa olisi olleet näin ihanat ilmat, elämä lähestulkoon siirtyi ulos, kaikki liikenevä aika vietettiin pihalla.
Juoksu-ja pyörälenkit tein huumaavassa syreenien ja tuomien tuoksussa, upeaa. Vähän liiankin lämmintä meinasi välillä olla tällaiselle noviisi hölkkäilijälle, mutta ihanaa oli lähteä sortseissa ja teepparissa liikkeelle. Nyt piti aamulla pyöräillessä kaivaa jo hanskatkin käteen kun oli niin jäätävän kylmää...
Uimarannallakin on jo käyty, varmaan enemmän kuin viime kesänä yhteensä, vaikka kyllä me viime vuonnakin kuitenkin käytiin... Yksi asia mikä mua suunnattomasti siellä riepoo, on roskaavat ihmiset.  Miten ihmeessä kaikki pitää heittää maahan? Ja näitä löytyy sekä aikuisista että lapsista/ nuorista. Meidän vierellä oli kerran sellainen poikaporukka, varmaan noin 12-vuotiaita ja kaikki roskat tippuivat maahan, ei puhettakaan, että olisivat keränneet ne roskikseen, arrgghh! Minä näin punaista ja yritin pidätellä itseäni, mutta pakko oli lopulta pojille (etenkin yhdelle) sanoa, että sinähän varmaan huolehdit nuo roskasi pois tuosta maasta ja yhdessä keräätte ympärillenne heittämänne tölkit?! Poika katsoi minua ylen hämmästyneenä, mutta täytyy hänen kunniakseen sanoa, että kiltisti keräsi roskansa! Kotimatkalla pidin luentoa omilleni, että muistakaakin sitten kerätä AINA roskat pois, niiden paikka ei ole luonnossa!

Ja tuollaisilta kesken kasvuisilta vielä jotenkin asian ymmärtää, kaipaavat opastusta ja opetusta, mutta hei haloo te aikuiset, jotka heitätte roskanne maahan, mitä teidän päässänne oikein liikkuu, vai ei kuitenkaan mitään? Jos jaksaa kantaa jonkun jutun esim. kaljatölkkinsä rannalle, niin pitäisi mitoittaa voimansa niin, että jaksaisi kantaa tyhjän tölkin takaisin (tai ainakin rannalla olevaan roskikseen!)!!!

Jalkapallomutsilla on ollut aika upea kevät ja kauden aloitus! Se mikä viime vuonna kastuttiin kentän laidalla (ja paleltiin), on saatu toukokuussa takaisin monin kerroin! Tokihan nyt näyttää siltä, että kesäkuussa palellaan taas, toivotaan kuitenkin, että ilmamassat muuttuvat ja lämpimät kelit palaavat takaisin!

Kivaa kesäkuun alkua kaikille ja hyvää lomaa niille, jotka jo lomailevat, itsellä on vielä noin kuukausi loman alkuun ja saman verran reissuun, ihanaa!

8 kommenttia

 1. Täältä peukut sulle, kun huomautit roskista. Sitä ei enää kaikki uskalla tehdä, kun pelätään, mitä siitä seruaa, jos alkaa vieraita lapsia ojentamaan, mutta mulla on kanssa tapana olla sellainen vanhan ajan kyläpoliisi, joka on puuttunut niin katulamppujen kivitykseen kuin ihan selvään kiusaamiseenkin (vaikka kiusattu vakuuttikin, että on "ihan leikkiä"). Mutta tietyn ikäisen nuorison kanssa täytyy jo vähän miettiä asioita itsesuojeluvaiston näkökulmasta. Että mihin väliin sitä uskaltaa mennä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mun oli vaan pakko, en voinut katsoa vierestä ja toisaalta en voinut jättää sikseen, millaisen mallin se oliskaan omille tenaville antanut. Juu, en mäkään ihan kaiken ikäisille uskaltais enää mennä sanomaan, mutta nää oli vielä sen verran nuoria, että rohkeus riitti...

   Poista
 2. Toukokuu oli kyllä kerrassaan upea ja siitä tullaan puhumaan vielä pitkään <3
  Voi hitto, että alkoi itselläkin suututtaa tuo roskaus asia, huippua että sanoit nille lapsille asiasta. Nykyajan lapsille kun ei välttis uskalla edes sanoa mitään kun sieltä saa vain epäasiallista tiuskintaa vastaukseksi.
  Toivotaan tästä kesäkuustakin lämmintä sillä mulla alkaa nyt viimeinen työvuoro ja sit lomalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mun oli pakko sanoa, kun aina vaan lisää lensi maahan ja mä ajattelin, että jos tulee takaisin, niin mulla on siitä melkoisen paljon kokemusta, en pelkää sitä. Ihanaa lomaa Nanni! Mulla on vielä neljä viikkoa ennen lomaa...

   Poista
 3. Sano muuta! Toukokuu oli niin ihana ja hujahti kyllä nopeaan. Nyt on kylmää ja sateista. Onneksi viikonlopulle taas lämpenee, jee :) Mahtavaa, kun lapset pääsee taas pelaamaan nurmikentille, on se ihan eriä, kun tekarikentällä pelaaminen. Ihanaa viikkoa sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on onneksi taas lämmintä ja aurinkoista, on tämä vaan ihanaa!

   Poista
 4. Minuakin ärsyttää roskaaminen. Hyvä että sanoit pojille asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko oli, vaikka pitkään pidättelinkin, mutta kun se vaan jatkui ja jatkui...

   Poista

Kaikki saamani viestit ilahduttavat minua suuresti, kiitos siis sinulle!

© Meidän elämää
Maira Gall