tiistai 26. syyskuuta 2017

Erilainen työpäivä

Tänään hyppäsin junaan jo heti ennen kukonlaulua, mukaan matkaan läppäri ja paljon tehtäviä töitä. Noh, yllättäen läppäri ei saanutkaan yhteyttä verkkoasemaani, syykin selkisi, kävivät mokomat asentamassa työkoneeni uudelleen, kun siihen oli pesiytynyt kuulemma virus ja olivat unohtaneet asentaa jotain hyvin oleellista, ohjelman, jota tarvitaan etäyhteyden saamiseksi... Ei mahda mitään, töiden sijaan on siis saatava aikansa kulumaan pääkaupungissa ihan vapaan merkeissä, ei huono vaihtoehto sekään :)

En muista, milloin olisin itsekseni yöpynyt jossain muualla kuin kotona, siitä on siis takuulla ihan vuosikausia aikaa, mutta ehkä mä selviän, toivottavasti hotellilla on kylpyamme...

Edit, edelliset on kirjoitettu aamulla junassa, tässä jatkoa. Meinasin soittaa ystäville, että treffataan, mutta ajattelin, että kun opiskelen pää sauhuten koko päivän, niin en ehkä olekaan kovin seurallinen illalla ja olikin ihan hyvä ratkaisu. Kävin vähän kaupungilla kävelemässä, ihmettelemässä suuren kaupungin elämää :D  Kyllä Helsinki on kaunis kaupunki ja jotenkin niin paljon suurempi kuin Tampere, täytyy tulla kyllä lastenkin kanssa tänne ihan yön yli.

Käveltyäni aikani palasin hotellille ja arvaatte varmaan mitä oli ohjelmassa? Kävin kylvyssä, ihanaa! Nyt sitten kuivattelen tässä ja mietin, että lähtisinkö vielä kävelemään pihalle vai kaivautuisinko tuohon ihanaan, leveään sänkyyn lehteni kanssa, jonka kävin ostamassa kun huomasin, ettei töiden teosta tulekaan mitään, luulen, että tuo jälkimmäinen vaihtoehto vie voiton, en taida enää viitsiä pukea päälleni ja lähteä ulos...
Asun hotelli Seurahuoneessa, eli ihan keskellä kaupunkia, tästä on kyllä ihan erinomaisen helppo tällaisen maalaisenkin liikkua kaupungilla, kaikki on ihan lähellä. Ja miten ihana tunnelma täällä hotellissa onkaan! Hotelli Seurahuone on perustettu jo vuonna 1833 ja on maamme vanhin yhtäjaksoisesti toiminut hotelli. Alun perin hotelli Seurahuone on toiminut kauppatorin laidalla ja tämä rakennus, jossa hotelli nykyisin sijaitsee on rakennettu 1914. Ja kaunis, tunnelmallinen hotelli onkin, täällä on säilytetty mm. vanhat väliovet, ikkunat jne. Minä tykkään!Että sellaisia kuulumisia tällä kertaa, kuulemisiin taas! Jospa saisin aikaiseksi kirjoitella vähän tiuhempaan tänne, mitään en kuitenkaan lupaa. Mutta KIITOS kun olette vielä täällä!

Ihanaa alkanutta viikkoa teille kaikille!

15 kommenttia

 1. Mul kans oli just vähän aikaa sitten virus koneella! Ei kiva :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ollut kivaa, tosin itse en sitä edes todennut, vaan työnantajan käyttötuki saapui paikalle ja korjasi vian, jätti sitten vaan vähän vajaaksi tuon homman :/

   Poista
 2. Upeita kuvia ja tosi kivannäköinen hotelli! Harmi että koneeltasi ei tuo etäyhteyden muodostaminen onnistunut...mutta toisaalta ihan vaan oleilu ilman töitä kuulosti kyllä hyvälle:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oli kiva olla öllötellä vaan, ei se sitten enää illalla harmittanut tuo yhteyden puuttuminen, olipahan syy selailla lehtiä ja nautiskella :) Ihanaa alkanutta viikkoa sinne!

   Poista
 3. Satunnaiset hotelliyöt on niin ihanaa. se rauhallisuus, aamupalat ja tosiaan se kylpyamme.
  Itse pääsen marraskuun alussa Tampereelle hotelliin yöksi koulutuspäivien vuoksi, varasimme vauhdilla Torni-hotellista huoneen ennen kuin hotelli ehtii täyttymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylpyamme vaan on niin ihana, kun sitä ei kotona ole :) Ja että tulet siis Tampereelle, olispa kiva tavata...

   Poista
 4. Joskus on vaan niin luxusta olla itsekseen ja jos saa olla vielä hotellihuoneessa ja mahdollisesti nauttia kiireettömästä aamiaisesta. <3 Kauniin näköinen hotelli, en ole varma olenko siellä ikinä yöpynytkään.

  Mukavaa syyskuun loppua Anu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihana olla itsekseen ja todeta, että kotonakin on kiva olla :). Valmis aamiainen on kyllä luksusta ja se, ettei tarvitse huolehtia kenestäkään muusta kuin itsestään, ihan parasta :)

   Poista
 5. Minä niin nautin satunnaisista hotelliöistä. Kovin usein ei töiden puolesta niistä pääse nauttimaan, mutta toisaalta niistä ehkä menisikin se loisto, jos kovin usein pitäisi ravata maakunnissa. Kun kerran-pari vuodessa käy työreissussa, se on ihanaa pientä luksusta :) Nauttimista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei olisi minustakaan reissuhommiin, mutta tällain kerran kaksi vuodessa on ihan mukavaa ja työjututkin tuntuu ihan lomailulta :)

   Poista
 6. Yövyin itsekin kevättalvella hotellissa yhden kurssin yhteydessä ja mua jaksoi hämmästyttää, että miten voi olla niin hiljainen huone niin keskellä kaupunkia. Jopa minä pystyin nukkumaan :). Aikomiani kurssitehtäviä en sen sijaan pystynyt tekemään, kun oli niin hitsin himmeät valot siinä työpöydän ääressä, että ei tämmöinen vanha hämäräsokea sellasilla näe tihrustaa, joten päätin sitten ottaa mukavan asennon sängyllä, minibaarista piccolo-pullon valkkaria ja töllätä telkkaria :). Välillä just ihanaa olla möllöttää vaan. Ja herätä aamulla notkuvien pöytien äärelle.

  Iloista loppureissua, jos vielä olet siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...siis piti kirjoittaa, että yövyin just tossa samassa hotellissa.. :)

   Poista
  2. Oli hiljaista, tosin vähän illalla häiritsi naapurihuoneesta kuuluvat tv:n äänet, mutta siis ulkoa ei kuulunut mitään ja sentään keskellä kaupunkia... Oli ihanaa nukkua rauhassa ja kunnolla ja herätä valmiiseen aamupalapöytään. Tosin kotiin tullessani totesin, että ei olisi minusta reissuhommiin, nautin niin kovasti näistä arjen rutiineista kotona...

   Poista
 7. Voi että olisi ihanan ylellistä päästä itsekseen hotelliin yöksi! En ole itse Seurahuoneella yöpöynyt (vanhana Helsinkiläisenä aika harva paikallinen hotelli on tullut tutuksi), mutta Tampereella Hotelli Tammer on just tommoinen ihanan tunnelmallinen ja vanhaa arvostaen entisöity!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä oli ihanaa ja vähän kummallistakin olla itsekseen hotellissa yötä. Kömmin sänkyyn todella hyvissä ajoin ja nukuin todella hyvät yöunet. Minä taas en ole koskaan käynyt Tammerissa (omalla paikkakunnalla nääs...)

   Poista

Kaikki saamani viestit ilahduttavat minua suuresti, kiitos siis sinulle!

© Meidän elämää
Maira Gall