keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Oman elämän aakkoset

Annukan blogista kävin nappaamassa tämän idean. Olenkin ryhtynyt melkoiseksi kopsaajaksi näiden postausten suhteen, yhtään omaa ideaa ei tunnu syntyvän, mutta mennään nyt näillä. Eli Annukka oli kirjoittanut hyvinvoinnin aakkoset, minä ajattelin sen verran muokata, että tästä tuli elämän aakkoset, ajattelin, ettei riitä minun ajatuksenjuoksuni ja mielikuvitukseni aakkostamaan hyvinvointia. Ja nyt tämän tehtyäni huomaan, ettei ollutkaan niin kovin helppoa keksiä tietyillä kirjaimilla alkavia sanoja ja muutama kirjain oli pakko jättää välistä, kun ei vaan kerta kaikkisesti syntynyt mitään...

Ihanaa ulkoilua auringonpaisteessa, nautimme koko porukka!

A niin kuin aurinko, aamu ja anteeksiantaminen. Mikään ei ole sen parempaa kuin herätä aurinkoiseen aamuun ilman kellon soittoa! Anteeksi antaminen taas on tosi tärkeää oman(kin) hyvinvoinnin kannalta, ei vihaa ja riitaa jaksa pidemmän päälle ja jos ei anna anteeksi, se kuluttaa, vaikkei asiaa aktiivisesti miettisikään.
B niin kuin bugit, tässä oli pakko vähän kiertää, kun en millään keksinyt mitään B:llä alkavaa. IceBugit on siis kyseessä ja ihan maailman parhaat kengät, ilman niitä en lähde ulos nykyään näin talviaikaan ollenkaan, voin lämpimästi suositella kaikille! Ja vaikka ovat vähän tyyriit, niin ovat kyllä myös hintansa arvoiset ja kestävät!
C kuten crosstraining, olen ihan hurahtanut tähän liikkumisen muotoon, enpä olisi ikinä uskonut itsestäni!
D = D-vitamiini, olen ensimmäistä kertaa elämässäni yrittänyt koko talven muistaa syödä tätä elintärkeää vitamiinia ja yrittänyt muistaa syöttää sitä myös lapsille.
E kuten elämä, se nyt vaan on ihmisen parasta aikaa, kuten eräs tunnettu ihminen on lentävästi sanonut. Joka päivä on syytä muistaa elää nauttien.
F niin kuin fiilis. Se fiilis, jolla aamun aloittaa, määrittelee kyllä aika pitkälti koko päivän. Jos nousen väärällä jalalla niin koko päivä menee vähän samalla fiiliksellä, mutta jos nousee neutraalisti tai peräti hyvällä fiiliksellä, niin päivästä tulee luultavasti huomattavasti onnistuneempi.
G kuten ???? Ei mitään ideaa...
H ihan kuin hymy. Piristää aina omaa ja muiden päivää.
I kuten ilo. Pitää muistaa iloita myös niistä elämän pienistä asioista, auringonpaisteesta, valmiiksi laitetusta aamupuurosta ja aamukahvista. Ja I on tietysti myös iskä, se oma ja tuo omien lasten isä.
J niin kuin jäätelö, erityisesti pehmis kesäisenä päivänä ja tietysti J niin kuin järvi, kauniina kesäisenä päivänä heijastellen ja kimallellen.
K kuten kevät ja kesä, valoa ja lämpöä kohden mennään. Pidentyneet päivät huomaa jo helposti. Ja tietysti K tarkoittaa myös koiria, noita aina yhtä iloisia vastaanottajia kotiin saapuessa, ihan sama oletko ollut poissa viikon vai viisi minuuttia, riemu on suuri, kun joku saapuu!


L on yhtä kuin loma, aina yhtä mukavaa, etenkin oman perheen, niiden rakkaiden kanssa vietettynä.
M on metsä, ihana hiljaisuus, tuulen humina, ihana tuoksu. Vapaana juoksevat koirat  ja iloitsevat lapset :)
N kuten nenä :D Erityisesti nuo koirien märät nenät, aamulla kun niillä vähän tökkäsee, niin jo alkaa ihminen heräilemään aika reippaasti... Niin ja tietysti nuotio ja paistettu makkara, joskus on pakko herkutella :)
O niin kuin oivaltaa olla onnellinen!
P tarkoittaa tietysti perhettä! Niitä lähimpiä ja rakkaimpia, joita ilman elämä olisi täysin erilaista, ellei jopa mahdotonta...
Q no hei, kuka tietää jonkun suomenkielisen Q:lla alkavan sanan, en minä ainakaan...
R kuten rakkaus, se suurin kaikista.
S = sauna, tuo ihana paikka, jossa on lämmin ja rauhallinen tunnelma


Hiihtolomalla tehtiin pikareissu Tallinnaan, harmaata sielläkin...
T on yhtä kuin tavoitteet. Elämässä pitää olla tavoitteita, isompia ja pienempiä, jotain jota kohti kulkea... Ja samalla T tarkoittaa myös talvea, rakastan oikeita, kunnon talvikelejä!
U niin kuin unelma! Aina pitää muistaa unelmoida ja myös kulkea niitä unelmia kohti! Nyt minä unelmoin kesälomasta jossain lämpimässä paikassa, nähtäväksi jää, toteutuuko unelma...
V niin kuin vaahtera. Erityisen kaunis syksyisin :) ja V on myös yhtä kuin vaatteet, nuo ikuinen riesa, eikä ikinä mitään päälle laitettavaa...
Y tarkoittaa yötä, hiljaisuutta, tähtitaivasta, useimmiten kuitenkin hyvin nukuttuja unia. Ja tietysti ystäviä, niitä uudempia ja niitä, jo vuosien takaa mukana kulkeneita
Ä on tietysti äiti, hyvässä ja pahassa. Meillä nyt ehkä vähän enemmän pahassa, äiti kun on sitä mieltä, että nuorison ei tarvitse joka viikonloppu jaksaa bilettää aamun tunneille asti...
Ö niin kuin örkkimörkki. Niitä on joskus meillä asustellut, mutta onneksi nykyisin erittäin harvoin ja nekin katoavat aika nopsasti muualle... Niin ja tietysti Ö tarkoittaa myös ötyä, eli hyvää yötä :)


Sellaiset oman elämän aakkoset :)
Kivaa naistenpäivää kaikille ja ihanaa loppuviikkoa!

19 kommenttia

 1. Tää postaus oli ihana, on ihan huippua kuulla muiden bloggaajien elämästä.

  Koirat ovat parhautta ja niin on kevätkin valoineen :)

  Ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa! Koirat vaan on niin ihania ja raivostuttavia.
   Ihanaa viikonloppua sinne!

   Poista
 2. Kiva postaus!
  Voisin myös tehdä tämän.
  Hyvää naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee Sari ihmeessä, nämä on aika helppoja, vaikkei tämä kyllä nyt ollutkaan, oli niin paljon kummallisia kirjaimia :D
   Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 3. Laitetaan kopiot kiertämään ;D. (Itse kopioin tän Tuulannelilta alunperin..)

  Ja siis kyllä nää mun mielestä oli ihan just hyvän olon aakkoset parhaimmillaan. Mitään negatiivista en keksi, jos nyt unohdetaan örkkimörkkeilevä äiti :D.

  Ja paljon oli samoja kuin mullakin. Fiilistä en itse hoksannut, mutta se on ihan just noin kuinka kirjoitat. Ja tänä aamuna heräsin valitettavasti eilisillan hermojen kiristelyn jälkeen juurikin siihen kakkaan fiilikseen, josta on vaikea päästä päivän aikana eroon. Mälsää. Mutta onneksi se hyvä olokin yleensä kantaa koko päivän, jos herää valmiiksi hyvällä fiiliksellä ja virkeänä, mitä mun kohdalla kyllä tapahtuu liian harvoin. Olis niissä yöunisssa kovasti toivomisen varaa..

  VastaaPoista
 4. Kivasti keksit. Itse olisin ehdottomasti laittanut B-kirjaimeen blogi tai sitten Bella, joka on meidän teini-ikäisen, ensimmäisen lapsenlapsen nimi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tietty B niin kuin blogi olisi ollut ihan nappiin, muttei vaan jostain syystä tullut mieleen :D

   Poista
 5. Tosi kiva postaus ja näitä on aina mukava lukea :)

  Kivaa naistenpäivää Anu <3

  VastaaPoista
 6. Mukavat hyvän mielen aakkoset! <3 Minäkin olisin ehdottanut B:hen blogia, mutta G:hen en olisi minäkään keksinyt mitään.

  Ihanan reippaat koiruudet siellä jäällä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat on aina niin elementissään, kun pääsevät ilman hihnaa liikkeelle :D nauttivat ja remuavat. Mitenköhän tuo blogi ei tullut mulle mieleenkään tuohon B:n, nyt ihan hämmästyttää?

   Poista
 7. Kiva postaus:)
  Minä olen suuri icebugien ystävä! Minulle g on graavilohi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Icebugit on ihan parhaimmat, ilman niitä en liiku! Minä en pidä graavilohesta, siksi ei varmaan tullut sekään mieleen, mutta kylmäsavustettu on kyllä hyvää :D

   Poista
 8. Blogi postaus vinkkejä mieki nappaan toisten blogeista kuten vasta nappasin sinun blogista sen 25 faktaa minusta, eli kiitos vain ihanille blogisisarille <3

  VastaaPoista
 9. Ihanan aurinkoiset aakkoset ja tuo koiruli jäälläkuva on mieletön. <3 Mukavaa viikonloppua Anu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Tiia, koirat niin nauttivat tuosta juoksemisesta vapaana ja kepin kanssa :) Ihanaa alkanutta viikkoa!

   Poista

Kaikki saamani viestit ilahduttavat minua suuresti, kiitos siis sinulle!

© Meidän elämää
Maira Gall