maanantai 2. tammikuuta 2017

Katsaus vuoteen 2016


Monet ovatkin jo blogeissaan tehneet vuoden 2016 yhteenvetoja ja tilannekatsauksia, ajattelinpa minäkin siis pienen peilauksen tehdä kuluneeseen vuoteen. Mennyt vuosi oli aikaslailla tasapaksu, ei mitään suuria higlighteja, toisaalta ei suuria surujakaan, sellaista perusarkea, joka on oikein hyvä!

Tammikuussa ulkoiltiin kovissa pakkasissa, esikoinen lähti suorittamaan varusmiespalvelustaan vuodeksi, erittäin läheisellä ihmisellä todettiin vakava sairaus, jonka hoidot käynnistyivät myöhemmin keväällä. Tällä hetkellä tilanne on oikein hyvä, hoidoista saatiin hyvä tulos ja nyt näyttää oikeinkin valoisalta :)
Helmikuussa harrastettiin (= neiti harrasti) ratsastusta ja hevosia, kuljetettiin neitiä heppatallille, issikkavaellukselle, varattiin kesäleiriä jne. Muuten näyttää siltä, että helmikuussa eleltiin perusarkea.Maaliskuussa vietettiin pääsiäistä ja nautittiin kauniista kevään ilmoista, syötiin "vähän" herkkuja ja nautittiin, huhtikuussa kävin valokuvauskurssin ja sain taas uutta intoa kuvaamiseen sekä kuvien käsittelyyn.Toukokuussa meille näytti rantautuneen miesflunssa, joka kyllä sittemmin muuttui peräti keuhkokuumeeksi, että oli oikeastikin vähän vakavampaa lajia. Nautittiin myös kauniista ilmoista ja käytiin jopa vappua vastaanottamassa ihan keskustassa asti.

Kesäkuussa nautittiin hyvistä työkavereista ja ihanasta mökkiympäristöstä hyvän ruoan ja saunan parissa, muisto virkistää edelleen :) ja uusi reissu on jo suunnitelmissa.Kesäkuussa tehtiin reissu Budapestiin jo kolmannen kerran ja oltiin edelleen hyvin tyytyväisiä kohteeseen. Reissua varten hankin hamam-pyyhkeitä, aivan loistavia! Näitä on nyt käytetty reilu puoli vuotta, pesty välissä ja taas käytetty, en ikinä enää vaihtaisi froteepyyhkeisiin! Ostin joulua ennen jopa toisen satsin näitä pyyhkeitä, olen hävittänyt melkoisen nipun vanhoja pyyhkeitä enkä kadu yhtään! Kummit ja sukulaisetkin lahjottiin näillä tänä vuonna :)

Elokuussa mietin blogin jatkoa, pohdinnan lopputulos on varmaan tässä näkyvissä. Edelleen vähän mietin koko asiaa, mutta mennään nyt päivä kerrallaan ja viikko kerrallaan ja katsotaan miten jatkuu. Blogini on kuluneena vuonna saanut monen monta uutta lukijaa ja ihania kommentteja teiltä kaikilta, kiitos niistä! Ne aina innostavat myös jatkamaan...

Syyskuussa testailin luonnontuotteita, jotka ovat tulleet ihan jäädäkseen. Olen ollut näihin tuotteisiin erittäin tyytyväinen.

Lokakuussa on pongailtu lintuja, pohdittu ikääntymistä, nautittu tyhjästä talosta (lapset olivat osa papalla, osa armeijassa, osa kaverillaan) ja hiljaisuudesta. Lokakuussa olin myös miettinyt onnellisuutta ja mistä se syntyy...

Marraskuussa leivottiin pipareita, vähän onnistuneempia ja vähän vähemmän onnistuneita :)

Joulukuusta ei olekaan vielä koneella yhtään kuvaa ladattuna, mutta joulukuussa on vietetty kaksia synttäreitä ja pidetty yhdet kaverisynttärit, on leivottu, siivottu ja laskeuduttu jouluun ja lopuksi vaihdettu vuosi hyvässä seurassa rauhallisissa merkeissä.

Kaiken kaikkiaan viime vuosi on ollut aika "tavallinen". Tässä iässä tavallinen tarkoittaa jo oikein hyvää, ei mitään suuria mullistuksia suuntaan eikä toiseen.

Tulevalta vuodelta odotan suurin piirtein samaa, ei mitään suuria mullistuksia, jotain pientä yllätystä kyllä sopii olla (mieluummin mukavaa). Haaveita on muutamia tulevalle vuodelle, mutta ne ovat sen verran suuria, että en uskalla vielä edes ääneen moisia mainita, saati sitten ylös kirjoittaa...
Oikein ihanaa ja antoisaa alkanutta vuotta teille kaikille ihanille lukijoilleni ja kiitos kuluneesta vuodesta!
18 kommenttia

 1. Kiva pikakatsaus. Just sellanen hyvän "tavallinen", mikä on tosiaan ihan sitä parasta nykyään.

  Mulla on nyt niin paljon pohdintoja päässä, että ei näy irtoavan minkään valtakunnan tekstiä blogiin. On sen verran ruuhkaa korvienvälissä, että sieltä ei tule mitään järkevässä järjestyksessä ulos.

  Selvää on, että tänä vuonna mun on pakko tehdä isoja ratkaisuja. Ja välillä olen siihen ihan valmis, mutta toisena hetkenä taas alan empiä. Huoh.

  Tavallisen hyvää tätä vuotta Anu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tavallinen vaan on hyvää nykyisin :).

   Mielenkiintoista olisi kuulla pohdinnoistasi enemmänkin, vaikka ymmärrän tunteen, ettei tule mitään järkevää ulos...

   Sä teet Annukka hyvät ratkaisut, oli ne sitten mitä tahansa, kunhan muistat kuunnella itseäsi :)

   Ihanaa, tavallista vuotta sinullekin!

   Poista
 2. Kiva vuosi sulla takana! Nuo pyyhkeet alkoi kiinnostamaan muakin 😊 Meillä oli aika tasainen vuosi, ei mitään suurempia. Ihanaa uutta vuotta ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana, vuosi oli sellainen "tavallinen" ja hyvä niin, toivon, että tästäkin vuodesta tulee ihan tavallinen :)

   Ihanaa alkanutta vuotta sinullekin!

   Poista
 3. Kiva vuosi ja kiva postaus kauniine kuvineen. Minulla on ollut menevä vuosi, ajattelin että nyt olisi sen rauhallisen vuoden vuoro.

  Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rva Kepponen. Toivotan siis sinulle rauhallista alkanutta vuotta!

   Poista
 4. Ihana vuosi teillä. Noita hamam pyyhkeitä tekisi mieli testata. Muistan kun postasit niistä mutta en muista mistä niitä saa ostaa ja paljonko ne maksoikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on ihania pyyhkeitä, ollaan ihan tykästytty niihin täysillä. Lina-pyyhekaupalla on verkkosivut, joista niitä saa ostaa (tai sitten tule poikkeamaan Tampereella...) Hinta on noin parinkympin luokkaa kappaleelta.

   Poista
 5. Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi alkaneelle vuodelle <3

  VastaaPoista
 6. Hyvää alkanutta uutta vuotta <3
  Bloggaus jakot on täälläkin pyörinyt mielessä.....mutta eiköhän me täällä vileä 'törmäillä'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja oikein hyvää alkanutta vuotta sinullekin Satu, jotenkin tämä blogin suunta täytyisi miettiä uudelleen, mutta onhan tässä koko vuosi aikaa...

   Poista
 7. Touhukkaan piristävää vuotta 2017 sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa uutta vuotta myös sinne Villa Kardemummaan, touhukasta sellaista :)

   Poista
 8. Elämän täyteinen vuosi ja hienoa kuulla, että läheisesi voi paremmin. <3 Toivottavasti ihanuus jatkat tämänkin vuoden täällä blogimaailmassa <3 Hyvää uutta vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Tiia, nyt kaikki on tosiaan hyvin, toivotaan, että näin jatkuukin! Oikein mukavaa ja ihanaa alkanutta vuotta sinulle ja perheellesi!

   Poista
 9. Mukava vuosi takana ja uusi edessä täynnä hienoja mahdollisuuksia.
  Upeita kuvia!! Ihanaa alkanutta vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on Kati, uusi hieno vuosi edessä, täynnä mahdollisuuksia ja uusia asioitakin! Kiitos kehuista! Ihanaa alkanutta vuotta myös sinulle :)

   Poista

Kaikki saamani viestit ilahduttavat minua suuresti, kiitos siis sinulle!

© Meidän elämää
Maira Gall