perjantai 9. joulukuuta 2016

Mistä syntyy joulu?

- Lasten ilosta ja naurusta
- Odotuksesta
- Salamyhkäisistä paketeista
- Lahjapaperin rapinasta
- Mausteiden tuoksusta
- Kynttilän valosta

-Joulumusiikista
- Siivoamisesta
- Järjestämisestä
- Pipareista
- Hyasintin tuoksusta
- Antamisen ilosta
-Joululeffoista
- Vuoden viimeisistä synttärijuhlista
Siinäpä muutama asia, joista meidän joulu syntyy. Tulevana viikonloppuna juhlitaan ensin kymppivuotiasta ja 18-vuotiasta ja  sen jälkeen alkaa vihdoinkin virittäytyminen jouluun meilläkin. Seuraavana viikonloppuna on vielä kaverisynttärit kymppiveelle, mutta ne on ulkoistettu liikuntahalliin, joten kotia voi alkaa virittelemään jouluun.


Vaikka listasinkin tuohon, että joulu syntyy siivoamisesta, niin meillä ei todellakaan siivota kaappeja tai kattoja, sellainen perussiivous, ehkä hieman normaalia parempi saa riittää (ja on tähän asti riittänyt, kukaan ei ole joulua halunnut jättää väliin sen vuoksi, että ei olisi ollut riittävän siistiä ;D). Meillä kun on nuo koirat, niin siivoamisen jäljet näkyvät niin tavattoman vähän aikaa, joten ei siitä kannata paljon stressiä ottaa...


Joululahjoista pääjutut on hankittu, muutama pieni juttu puuttuu, mutta ne kyllä ehtii. Jonain vuosina olen ryhtynyt joululahjojen hankintaan vasta näiden synttärikutsujen jälkeen ja silloin on kyllä meinannut tulla vähän kiire ja stressi.


Meillä lapset alkaa olla sen verran isoja, että joulun tärkein juttu ei ole enää lahjat, vaan ruoka :), kymppiveekin odottaa innolla niitä "kaikkia" kalajuttuja (toim. huom. meillä on yleensä ollut tasan kylmäsavustettua lohta...) Itse odotan joululta rauhallista olemista, hyvää ruokaa ja aikaa olla perheen kanssa (en tokikaan pistä pahakseni joulun ja uuden vuoden väliin ajoittuvaa lomaani), pientä levähdystaukoa tästä normiarjesta. Joulun aikaan meillä on perinteisesti pelattu erilaisia lautapelejä melkeinpä koko vuoden edestä, jospa tänäkin vuonna... Ja toivon niin, että ilmat suosisivat ulkoilua, olisipa pakkasta ja lunta (kohtuudella), pääsisimme koirien kanssa metsään päivänvalolla ja ehkäpä jopa laskettelumäkeen.

Joululahjoja en ole toivonut itselleni enkä ajatellut toivoakaan, eiköhän minulla ole kaikkea tarpeellista (ja erittäin paljon tarpeetontakin siinä sivussa), hankitaan sitten sitä myöden kuin tarvetta ilmenee...
Mitä sinä odotat joululta? Mistä joulu teillä syntyy? Mikä teillä on joulun paras juttu?

Ihanaa joulun odotusta teille kaikille!


22 kommenttia

 1. Ihanaa! Odotan niin pientä lomaa, joka on tiedossa <3

  VastaaPoista
 2. Kyllä täälläkin ihaninta on se lasten ilo ja odotus :) Ja toiseksi parhaana suklaa ja punaviini (itselle, toim. huom.). Minullakin on lomaa välipäivinä ja se on ihan huippua se :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, lapset ja sitten suklaa ja punaviini :) Loma on kieltämättä tervetullutta!

   Poista
 3. Mulla ei ole ylimääräisiä vapaita, joten ei ole siinä mielessä mitä odottaa. Plääh. Ja samasta syystä myös tuntuu, ettei ole inspistä sen kummemmin "laitella joulua". Joskaan ei sitä meillä ole mitenkään erityisesti laiteltu enää vuosiin. Kuusi täytyy olla ja kinkkua ja siisti koti (ei mikään erityissiivottu, vaan ihan tavallinen), mutta siinä se. Kaikki muu on pelkkää plussaa :). Ja tänä vuonna erityisen ihanaa on se, että molemmat pojat on kotona. Saadaan olla möllöttää yhdessä (vaikkakin voipi olla, että kun pitkän tauon jälkeen ovat maisemissa, sitä muuta menoa on paljon enemmän kuin vanhempien kanssa hengailua, mutta ajatuksena ihana sekin, että näkevät kavereitaan pitkästä aikaa).

  Ensimmäistäkään lahjaa ei ole hankittu, eikä oikeastaan edes ajateltukaan. Kukaan ei toivo mitään, ja ilman toivetta on vaikea keksiä, joten samoilla linjoilla mennään, että hankitaan sitten joulun jälkeen sellaista, mitä tarvii, jos tarvii. Perinteiset vihreät kuulatkin jää nykyään syömättä :)

  Rattoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, tylsää, ettei ole ylimääräistä lomaa tai vapaata, se aina virkistää... Ihanaa, että tuo armeija alkaa olla lopussa, enää 3 (?) aamua jäljellä ja sitten lento kotiin! Biletystä on kuulemma vähän tiedossa vapauden kunniaksi...

   Kuusi meillekin tulee, samoin kinkku ja kalkkuna, leivinuunissa paistettuina, saattaa tuo armeijasta vapautuva tarjeta huoneessaan kun alan leivinuunia lämmittelemään...

   Lahjojen hankinta on hankalaa jos ei ole toiveita eikä tarpeita, me ei noille täysikäisille olla mitään hankittu, ehkä sukkia ostan, annetaan vähän rahaa suklaarasian kanssa, saavat sitten itse ostaa mitä tarvitsevat...

   Mukavaa joulun odotusta sinne joka tapauksessa!

   Poista
 4. Sanotaan että joulu on lasten juhla ja täytyy sanoa että kyllä se pitää paikkansa. Kun itsekin kerran on ollut lapsi, niin lapsuudesta muistaa sen joulun salaperäisyyden ja ihanan tunteen kun jouluaattoaamuna heräsi ja kuusessa ja muuallakin paloivat kynttilät. Silloin ei ollut sähkökynttelikköjä jotka olisivat palaneet koko joulukuun, joten jouluaaton kynttilöiden loisto tuntui paljon hienommalta kuin nykyisin.
  Näin aikuisena joulusta tulee melkeinpä ensimmäisenä mieleen hyvä ruoka. Graavi lohi on ykkössuosikkini ja lanttulaatikko, rosolli ja kinkku vievät kielen mennessään.Punaviini ja suklaa ovat myös lyömätön yhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, lapsuuden jouluihin ja tunnelmiin on mukava palata ja yrittää luoda sitä samaa salaperäistä ja satumaista tunnelmaa myös omille lapsille muistettavaksi.

   Hyvää ruokaa minäkin odotan, graavatusta kalasta en niinkään välitä, mutta kaikki muu kyllä kelpaa ja jälkkäriksi vähän punaviiniä ja suklaata :)

   Poista
 5. Jouluruoka on listan ykkösenä minulla :) Muut suosikit ovat joulukuusi, suosikki joululaulut ja perheen kesken yöpaitasillaan lojuminen kirjaa lukien tai lautapelejä pelaillen. Toisaalta jouluun valmistautuminen on melkein yhtä ihanaa kuin itse joulu. Valmistautumiseen kuuluu leivotaan pipareita ja torttuja porukalla, kuunnellaan musiikkia ja tohotetaan kaikkea jouluista. Siitä siivoamispuolesta en juuri innostu ja teenkin lähinnä pakolliset.

  Tänä jouluna harmillista on se, että vapaapäiviä on vain yksi kituinen. Tosin kerrankin näyttäisi siltä, että minulla hommat valmistuvat jopa etuajassa. Mikä tarkottaisi sitä, että voisin ottaa joulunalla vähän rennommin töissä. Melkein tekee mieli deletoida tämä teksti, taikauskoisena pelkään, että joku juttu menee vielä pieleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ruoka taitaa olla minullakin listan ykkösenä :) Joululaulut hyvänä kakkosena ja tietysti hyvät kirjat, suklaa ja se punaviini :) Siivoamiseen meilläkään ei kovasti panosteta, ostetaan kynttilöitä ja himmenetään valoja ;)

   Toivottavasti tekstin julkaisu ei tuonut huonoa onnea ja kaikki valmistuu ajoissa, että voisit ottaa rennommin töissä!

   Mukavaa joulun odotusta!

   Poista
 6. Meilläkin vietetään Juniorin synttäreitä viikoloppuna <3 Ja vielä ois 7 työpäivää ja sitten ois loma....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea siis teidänkin perheen sankarille! Mulla on jäljellä 8 työpäivää ennen lomaa... Mukavaa joulun odotusta!

   Poista
 7. Minäkään en juuri odota joululahjoja itselle, vaan ihaninta on juuri lasten ilo paketteja avatessa. Ruokaa odotan eniten ja rauhallista, mukavaa yhdessä oloa. Tänä vuonna olen eka kertaa töissä joulun, joten vähän erilaista tulossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se lasten ilosta ja jännityksestä tuo joulun tunnelma tulee ja siitä riemusta kun paketit avautuvat :). Työjoulussa on oma ihan erikoislaatuinen tunnelmansa, olen sitäkin joskus aikoinaan tehnyt. Ruokaa odotan minäkin ja leppoisaa yhdessä olemista.

   Poista
 8. Joulussa ihaninta on lasten ilo!
  Ja tietenkin yhdessä oleminen ja hyvä ruoka!
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, juuri samat asiat itse listaan joulussa parhaimmiksi :) ja tänä vuonna erityisen ihanaa on se, että esikoinen pääsee tänään armeijasta vapauteen!

   Poista
 9. Jouluun kuuluu suku ja ystävät. Hyvä ruoka, yhdessäoloa ja rauhoittumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, olen Kati niin samaa mieltä, näistä syntyy joulu! Ihanaa joulua sinulle!

   Poista
 10. Meillä joulu syntyy läheisistä, hyvästä ruoasta ja yhdessäolosta. Lasten ilo on se mikä joulun tuo <3 Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä Souliina, näistä aineksista syntyy hyvä joulu. Ihanaa joulun aikaa sinulle!

   Poista

Kaikki saamani viestit ilahduttavat minua suuresti, kiitos siis sinulle!

© Meidän elämää
Maira Gall