keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Kello käy...{Makro-Tex-haaste}

Pieni Lintu-blogin kirjoittaja sai minutkin innostumaan näistä haasteista, joita olen kyllä muiden blogeissa jo aikaisemmin katsellut. Eli tällä viikolla haasteena on kello. Meidän talossa ei paljon kelloja ole, mutta keskikerroksesta löytyy sentään yksi seinäkello, toinen on ollut suunnitteilla ruokapöydän päälle sen ajan kun olemme tässä talossa asuneet, mutta toteutus on vielä vähän vaiheessa ;)
Kun menimme naimisiin isännän kanssa, saimme minun vanhemmiltani häälahjaksi rahaa. Halusin käyttää tuon rahan niin, että vielä vuosienkin päästä tietäisin juuri tämän olleen häälahjamme heiltä. Tähän me sitten ne rahat käytimme, ostimme seinäkellon, Tämä on meidän eri asuntojen seiniä koristanut syksyllä sen 15 vuotta. Uskollisesti on kello käynyt ja lyönyt. Minusta tässä on kaunis ääni ja tykkään kyllä edelleen myös tämän ulkonäöstä :)
Tämän rannekellon sain isännältä muutama vuosi sitten joululahjaksi, minusta tämä on kaunis ja simppeli, kuten omistajansakin, siis simppeli, kauneushan on katsojan silmissä ;)
Ja tässä on sitten kello, joka nykyisin on pääasiassa kädessä ja käytössä, eli ns. aktiivisuusranneke, kertoo nukkumiset ja liikkumiset ja kuten huomaatte, valitettavan usein näyttää punaisia viivoja ja yrittää siis kertoa omistajalleen, että olisi aika nousta ja lähteä liikkeelle. Positiivista tietty on se, että vaikka istun pääasiassa työpäiväni, tulee päivän mittaan kuitenkin lähes poikkeuksetta se 10 000 askelta täyteen.

Sellaista ajankulumista tällä kertaa :) Nyt tuo rannekkeeni näyttää, että on aika nousta ja lähteä liikkeelle  ja ottaa nuo koiruudet mukaan. Ilma vaikuttaa ainakin ihan mukavalta, muutama aste pakkasta ja lunta :)

21 kommenttia

 1. Meillä on kaksi seinäkelloa ja voi miten kotoinen raksutus niistä kuuluukaan! Hotellissa en tahdo saada unta, kun tuo tuttu ääni puuttuu.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo kotoinen raksutus vaan on ihana ääni :) Kiitos Villa Kardemumma, oikein hyvää viikonloppua myös sinne!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Nämä haasteet on kivoja, tulee itsekin kuvattua vähän erilaisiakin juttuja, ei aina pensaita ja puskia :)

   Poista
 3. täällä kanssa löytyy aktiivisuusrannekkeeseen hurahtanut :)

  minulla on kanssa se yöt/päivät kädessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän aktiivisuusrannekkkeeseen jää vähän koukkuun :), mutta hyvähän se kai vain on...

   Poista
 4. Rakastan rannekelloja, ne on samalla koruja.
  Seinäkellloja on kyllä meidän huushollissa hieman niukanlaisesti, aina saa kieppua että mistä kellon näkisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään ole kuin tuo yksi seinäkello :)

   Poista
 5. aktiivisuusranneke pakottaa liikkumaan! koiruudet myös ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niin vähän tekee, etenkin nuo koiruudet :)

   Poista
 6. Mukava, kun vielä tykätään kellon raksutuksesta tai tikityksestä. Minusta se on rauhoittavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä tykkään raksutuksesta. Isäni mökillä tosin oli jo vähän liikaakin raksutusta, kun jokainen kello raksuttineri aikaan ja niitä kyllä riitti :)

   Poista
 7. Kaikki teknologia on tuntunut kokonaan hävittävätn kellon tikityksen tästä maailmasta.. Saisikohan kännykkään tikitystoiminnon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se vähän on, teknologia vie menneessään monta hyvääkin asiaa, joskin toki tuokin hyviä asioita. Tuo oliskin hauska kun kännykkään sais raksutuksen :D

   Poista
 8. Vanhemmat kellot ovat aina jotenkin kauniita. Rannekello taas on siro ja elegantti. Aktiivisuusrannekkeesta en tiedä, en omista. Hienoja kuvia.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina kommentistasi! Tykkään kyllä tuosta rannekellosta ja toki tuosta seinäkellostakin :)

   Poista
 9. Ihania kelloja ja rakastan eritoten vanhoja kelloja, kaappikelloja jne. Meillä niitä onkin muutamia, tuovat kivaa tunnelmaa. Leppoisaa viikonloppua Anu <3

  VastaaPoista
 10. Kivoja kelloja! Aktiivisuusrannekkeesta haaveilen itsekin, jos vaikka ensi jouluksi lahjatoivelistaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hensku! Aktiivisuusranneke on kyllä ihan kiva, olen tykännyt kovasti!

   Poista
 11. Kivat kellot, kellon tikitys rauhoittaa. Lyönnit voivat joillekin olla liian kovia, vaikka itse olen tottunut vanhan seinäkellon kumahteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kello lyö minusta kauniisti, mutta toki olenkin sitä tottunut kuulemaan viimeiset 15 vuotta :) ja tikitys on kyllä rauhoittavaa, meillä sitä vaan tosi harvoin muilta ääniltä kuulee...

   Poista

Kaikki saamani viestit ilahduttavat minua suuresti, kiitos siis sinulle!

© Meidän elämää
Maira Gall