sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Uuden vuoden mietteitä

Niin se on taas vuosi vaihtunut uudeksi. Monista blogeista olenkin lukenut katsausta viime vuodesta ja suunnitelmia/ toiveita tulevalle vuodelle ja ajatuksena on ollut tehdä sellaista itsekin, mutta miten ihmeessä musta tuntuu, että viime vuonna ei tapahtunut mitään kummallista eikä oikein mitään mieleenpainuvaa??? Mutta katsotaan nyt, muistuuko mitään mieleen...

Tasan vuosi sitten esikoinen lähti työssä oppimisjaksolleen Unkariin, Budapestiin, reissu ja kolmen kuukauden poissaolo taisi jännittää äitiä enemmän kuin poikaa, joka pakkasi lähtöä edeltävänä iltana matkalaukkunsa :D.  Reilun kolmen kuukauden reissulle poika pakkasi kovin vajaaksi jääneen matkalaukun, jossa olivat myös lentokentällä tarvittavat työvaatteet ja suojakengät, eli melkoisen köykäisin varustein lähti lapsi matkaan. Jakso meni hyvin ja poika oli kovin tyytyväinen kokemukseensa, mukaan jäi muutama uusi ystävä Unkarista ja pari myös Puerto Ricosta. Lapsen matkan johdosta myös muu perhe pääsi helmikuussa käymään Budapestissa ja vielä uudemman kerran kesällä, tykästyimme kaupunkiin kovasti, siellä on niin helppoa liikkua ja hintataso on edullinen.

Esikoinen päätti keväällä kolmivuotisen koulunsa ja valmistumista juhlittiin lähipiirin kesken kakkukahveilla.
Kesä meni oikeastaan kesää odotellessa kuten monella muullakin. Kesä oli meille sinänsä poikkeuksellinen ja uusi, koska meillä ei ollut mökkiä käytettävissämme, tähän asti aina on ollut kesäisin mahdollisuus uida ja saunoa mökillä. Mutta tätä uutta tapaa kesien viettoon täytyy nyt vain opetella. Kävimme paljon (=päivittäin) uimarannalla viileistä säistä huolimatta. Me isännän kanssa istuimme villapaidat päällä rannalla kun perheen nuorimmat uivat, melkein vieläkin paleltaa ajatuskin uimisesta...

Syksy toi tullessaan ratsastusharrastuksen ja innostuksen tallilla vietettyyn aikaan (siis tyttärelle, ei äidille), ratsastuskerran lisääntyivät kahteen viikossa ja lisäksi oman hoitoponin saaminen vuosien odotuksen tuloksena. Myös ensimmäisissä ratsastuskisoissa tuli käytyä ja innostus sen kuin kasvoi. Muutoin syksyyn kuului opiskeluiden päättämistä, lopputyön tekemistä ja pakertamista. Lopputuloksena joulukuussa saatu todistus.
Muutoin syksyyn ja talveen on kuulunut ihan tavallista ja normaalia arkea, työssä käyntiä, harrastuskuljetuksia, läksyjen kuulustelemista, ihan vain yhdessä olemista ja ulkoiluakin.

Loppuvuodesta ostin uuden kameran ja olenkin innostunut kuvaamisesta taas ihan uudella tavalla, pienemmän kameran kantaminen mukana on huomattavasti helpompaa kuin tuon ison järkkärin, luonnollisesti. Nyt vain mietin, mitä teen tuolle kunnon järkkärille, vieläkö sille on käyttöä vai yrittäisinkö myydä pois??? Toisaalta siinä on monia sellaisia ominaisuuksia joita tässä pienessä ei ole...
Tämä uusi alkanut vuosi tuo meille muutoksia ihan jo huomisesta lähtien, esikoinen lähtee armeijaan, vuoden pesti on aika lailla tiedossa, kun on hakenut erikoisjoukkoihin ja luulenpa, että taas jännittää äitiä enemmän kuin poikaa itseänsä... Loma loppuu myös huomenna ja arki alkaa. Koululaiset vielä pari päivää lomailevat ja nauttivat elämästään ennen koulujen alkua, juuri nyt ovat viettämässä lomaansa papalla, ei tarvitse sitten ihan itsekseen näitä paria päivää kotona olla.

Uusi vuosi tuo myös haasteita terveyden merkeissä, läheinen ihminen on sairastunut vakavasti ja hoidot alkavat alkuvuodesta, toivottavasti kaikki menee niin hyvin kuin on tällä hetkellä ajatuksemme.
Itse en ole mitään uudenvuoden lupauksia tehnyt, en oikein usko niihin enkä harrasta niitä, mutta muutaman tavoitteen olen itselleni asettanut

 1. Opettelen kuvaamaan paremmin, näkemään kauniita asioita ympärilläni, myös linssin läpi
 2. Elän "tässä ja nyt", yritän lopettaa "sitkun" elämän
 3. Muistan olla onnellinen joka päivä, niinä huonoinakin, jokaisena päivänä muistan ainakin 3 asiaa, joista voin olla tyytyväinen ja onnellinen
 4. Pidän itsestäni parempaa huolta, lisäämällä liikuntaa ja syömällä terveellisesti
Eiköhän niitä tuossa olekin meikäläiselle riittävästi tavoitteita :)

Hyvää alkautta vuotta teille kaikille ihanille lukijoille ja uusille lukijoille oikein paljon tervetuloa, toivottavasti viihdytte matkassani tänä vuonna!

                                                        - Anu

20 kommenttia

 1. Kiva pikakatsaus :). ja jotenkin musta tuntuu, että on just ihanaa, jos on sellainen olo, että kuluneen vuoden aikana ei ole tapahtunut mitään erityistä (sellanen olo mullekin tuli, kun mietin, mitä kirjoittaisin jos kirjoittaisin). Ihan vaan sillä, että se tarkoittaa sitä, ettei ole tapahtunut mitään erityisen ikävää tai surullista. Vuosi 2014 oli meillä sellainen, ettei juuri mitään muuta tuntunut elämään mahtuvankaan, kuin katastrofia toisensa perään. Siksi olen niin kiitollinen sitä seuranneesta "mitäänsenkummempaaeitapahtunut"-vuodesta.

  Ja armeijaan lähtö on täälläkin huomenna edessä. Perheen pienimmällä tosin. Sekös on tässä jo ehtinyt valvottaa (meikäläistä, ei poikaa) useammankin yön ja tiedän, etten saa rauhaa ennenkuin periltä tulee viesti (jos muistaa laittaa), että täällä ollaan :)

  Iloista ja energistä hyvän olon vuotta Anu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mieluummin tällainen "eitapahdumitäänvuosi" kuin katastrofia toisensa perään! Ja kait sitä olisi muutakin voinut muistaa jos olisi oikein äitynyt muistelemaan :D

   Juu, jännät on paikat meillä äideillä näin armeijan edessä :`D

   Poista
 2. Oi miten kauniita valokuvia. Minä voisin allekirjoittaa nuo ihan kaikki tavoitteesi.

  Toivottavasti läheisen hoidot menevät hyvin ja esikoisen armeija myös. Kaikkea hyvää tälle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli, toivottavasti kaikki menee hyvin niin armeijassa kuin hoidoissakin!

   Ja kiitos myös kehuista!

   Oikein ihanaa alkanutta vuotta!

   Poista
 3. Kiva vuosikatsaus ja erinomaiset tavoitteet vuodelle 2016. Minulla tuo neloskohta on vuoden ykköstavoite :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se taitaa olla minunkin ykköstavoite tuo numero 4 ja samalla ikuisuustavoite :D

   Hyvää alkanutta vuotta!

   Poista
 4. Mukava vuosikooste! Uuden vuoden lupauksesi ovat oikein ihania ja tärkeitä ♡ Hyvää uutta vuotts!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jassuntassu! Nämä eivät varsinaisesti ole lupauksia vaan lähinnä tavoitteita, näitä kohti mennään tänä vuonna!

   Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

   Poista
 5. Kiva kooste, kauniita kuvia ja hyviä tavoitteita. Nelonen on ainaistavoitteeni. Ruokapuoli on jo terveellistä, kunhan herkkuja vähennän. Liikuntaa pitäisi monipuolistaa. Jo ajatuskin hikoiluttaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näin se vähän on minullakin, nelonen on ainainen tavoite ja ikuisuusprojekti, mutta toisaalta, ei sitä itseään saa unohtaakaan!

   Liikuntaa pitäisi täälläkin vähän lisätä, pelkkä kävely ei oikein riitä...

   Hyvää alkanutta vuotta!

   Poista
 6. Kuinkas olet tavoitteissa onnistunut? Onko löytynyt joka päivälle kolme asiaa? Miten elät tässä ja nyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ollaan vasta alkuvuodessa ;) nyt on ollut tuolla ihmissuhde-rintamalla vähän sellaista tohinaa, että on ollut vähän vaikea löytää noita hyviä asioita tai muistaa niitä etsiä ehkä mieluumminkin. Mutta toisaalta, kyllä kolme hyvää asiaa päivässä on kohtuullisen helppo löytää :) Tässä ja nyt- elämä se onkin sitten se haasteellisempi puoli, mutta toivon, että osaisin nauttia elämästä juuri nyt sellaisena kuin se on miettimättä sen kummemmin eilistä tai murehtimatta tulevaa, kumpaankaan kun ei kuitenkaan voi vaikuttaa sen suuremmin!

   Poista
 7. Kiva kun löysit blogini, niin löysin tänne <3
  Hienoja kuvia! Älä luovu vielä järkkäristä, sen aika tulee vielä uudestaan kun taidot ja innostus lisääntyy :) niin kävi täällä!
  SitKun- elämästä luovuin 13 v kun sairatuin syöpään. Olen selvinnyt hengissä kummastakin. Nyt mennään päivä kerrallaan. Suunnitelmia tietty tehdään ja niihin pyritään.
  Tarviiko niiden 3n hyvän asian olla jokapäivä eri? Perhe/lapset, katto päänpäällä ja terveys....niillä mennään jo pitkälle!
  Hyvää alkanutt Vuotta sinulle, hyvät ovat tavoitteet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Satu, kiva kun löysit tänne, toivottavasti viihdyt! Juu, en minäkään tarkoita, etteikö suunnitelmia tehtäisi, mutta että muistettaisi elää joka päivä :) Ei tarvitse olla tokikaan joka päivä eri kolme asiaa, voisi olla loppuvuodesta jo vähän työlästä...

   Poista
 8. Tulin heti vastavierailulle ja taidan jäädä lukijaksi:) Hyviä tavoitteita,noita kaikkia voisin itsekkin tavoitella.Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 9. Kiitos Anne käymisestä ja tervetuloa, hienoa kun tulit! Kuvaamista täytyy opetella ja harjoitella kovasti!

  VastaaPoista
 10. Kiva kooste kauniilla kuvilla!
  Hyvää alkanutta vuotta!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanne! Hyvää alkanutta vuotta sinnekin!

   Poista
 11. Meidän lapset tulevat elämään kyllä niin paljon kansainvälisempää elämää, kuin itse nuorena. <3 Ystäviä on joka puolella ja paikkoja minne mennä käymään.

  Täälläkin oli ratsastusharrastus pari vuotta, mutta sitten se lopahti, sitten oli askartelukerhoa kolme vuotta ja lopahti, tuli kitara ja sekin lopahti. Nyt uutta odotellessa.

  Mukavaa loppiaista Anu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Tiia, huomattavasti kansainvälisempää kuin meillä aikanaan, silloin kun kirjoiteltiin kirjeitä ja ehkä joskus sai soittaa ystävälle toiseen maahan, oli vaan ihan turkasen kallista se soittaminenkin. Hyvä näin!

   Täällä on ratsastus pysynyt harrastuksena jo monen monta vuotta, eskarissa aloitti ja nyt on jo viidennellä luokalla. Uintia neiti harrasti aika monta vuotta, mutta se on nyt jäänyt, samoin partio ja cheerleader-juttu. Sellaista se on, harrastukset ja kiinnostusen kohteet vaihtelevat, mutta pääasia, että se mitä tekee, on mukavaa, innostavaa ja kivaa :D

   Hyvää loppiaista myös sinne Tiia!

   Poista

Kaikki saamani viestit ilahduttavat minua suuresti, kiitos siis sinulle!

© Meidän elämää
Maira Gall