tiistai 1. joulukuuta 2015

Eteinen kodin käyntikorttina, apua!

Kivaa ensimmäistä joulukuun viikkoa teille kaikille! Kaikissa blogeissa on tänään ollut kauniita kuvia kynttilöistä ja joulujutuista, minäpä laitan näkyviin arkea kaikessa kamaluudessaan! Mutta kun tarvitsisin apua tähän juttuun!? Aina sanotaan, että eteinen on kodin käyntikortti, no niinhän se tietty on, ensimmäisenähän se näkyy ja näkyy myös niille, jotka eivät koskaan pääse ovea pidemmälle. Kyllä minä kuitenkin joudun toivomaan, että eteisen jälkeenkin, ihmiset antaisivat meidän kodille mahdollisuuden parantaa...Eteinenhän meillä on siis ihan kamala! Kuusi ihmistä ja koirat, kaikkien kengät, takit, hihnat, laukut, heijastinliivit, pyöräilykypärät, pipot, hanskat you name it! Ja sitten kun joku jääräpäisesti halusi rakennusvaiheessa noudatella rintamamiestalon kuistia ja ikkunoita on joka puolella, siis meidän eteisessä ei ole kuin yksi ehjä seinä ja se on tuossa kaapin takana (ja sielläkin itse asiassa sisällä kulkee joku ilmastointiputki...)

Eteiseen siis pitää mahtua koirien häkki, kuivattelua varten ja omaa rauhoittumista varten. Häkin ovi ei yleensä ole kiinni, mutta tässä kuvaustilanteessa se oli, meillä ei siis todellakaan häkitetä koiria kuin ihan pieneksi toviksi kerrallaan tai jos pikku-ukolla on vieraita, jotka pelkäävät koiria, niin silloin saattavat olla tuolla hetken. Pääasiassa häkki on koirien turvapaikka, hakeutuvat sinne itse nukkumaan, kun eivät halua tulla häirityksi.
                             
Mutta siis, mitä teen tälle eteiselle???? Kaappia olen harkinnut tähän lasitiili-ikkunan eteen, ongelmaksi vaan tulee syvyys... Olisin tietty voinut siivota ennen kuvaamista, mutta toisaalta, silloin ette olisi ehkä ymmärtäneet ihan koko ongelman laajuutta?! Mä haluan siistin eteisen, mutta tarvitsen kyllä ideoita, omat on loppu!

Olisko teillä jotain hyvää ideaa?! Seuraavan kerran laitan jotain vähän nätimpiä kuvia, ei meillä ihan joka paikassa näin kamalaa ole :D

-Anu
14 kommenttia

 1. Iitse lähtisin siitä, että kaikki vähemmän tarpeellinen ja ei niin usein käytettävä tavara säilötään jonnekin muualle. Ei kai kaikkien kenkien tarvitse olla eteisessä? Onko muuta kulkuovea? Voisiko sinne siirtää osan tavaroista? Onko muuta eteistilaa?Entä onko koirien pakko olla eteisessä, kävisikö esim. kodinhoitohuone? Ei tainnut vanhoissa rintamamiestaloissa olla edes noin hulppeaa säilytystilaa kuistilla :)

  Meillä on kuusihenkisessä perheessä lähdetty tiukoista säännöistä, että kaikki laittavat tavarat paikoilleen. Ja ihan ensiksi tietenkin kaikilla tavaroilla on oltava oma paikka. Jokaiselle oma paikka hanskoille ja pipoille, kengille kenkähyllyt, jos ei kaappi käy jne. Hyvin ovat lapset ja mies(kin) tämän asian sisäistäneet, kun tarpeeksi olen siitä sanonut. Jokaisesta on kuitenkin kiva tulla siistiin kotiin ja kivahan se on kun kaikki tavarat löytyy aamulla kouluun/töihin lähtiessä.

  Onnea kaaoksen kesytykseen. Laitathan päivitystä, kun eteinen on kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi anonyymi. Sehän tässä ongelmana on, että nuo kaikki oikeastaan ovat käytettäviä ja tarpeellisia, kausittain kenkiä kuljetan kellarikerroksen varastoon, mutta näitä näkyvillä olevia käytetään päivittäin. Kun kuudella ihmisellä on useammat kengät, niitä on aika paljon :D Meillä ei harmillisesti ole toista eteistilaa... Koirienkin paikka on eteisessä, kodinhoitohuone on kellarikerroksessa, joten se ei tule kyseeseen koirien paikkana, ne kun haluavat olla siellä missä muutkin...

   Ja tuo sääntö, että kaikki laittavat tavarat paikalleen, voi kun se toimisikin... Tosin ongelmana tällä hetkellä on se, että kaikelle vaan ei kerta kaikkiaan ole paikkaa...

   Kyllä tässä kieltämättä on kaaosta kesytettävänä, kun vaan tietäisin miten...

   Meidän eteinen on kyllä suurin piirtein samaa kokoa kuin rintskoiden kuistit, ellei sitten vähän pienempi... Mutta ei auta kuin jatkaa yrittämistä!

   Poista
 2. No teidän eteisestä näkee mun mielestä ihanasti, että teillä kotona harrastetaan elämää <3

  Ekan kuvan perusteella olin jo ehdottamassa samanlaista ratkaisua, jonka aikanaan piirsin meidän eteiseen (jota ei siis alunperin edes ollut olemassa, mutta rakennettiin pienenä laajennusosana tähän meidän 50-luvun pikkuruiseen tölliin). Osa siitä on vilahtanut niissä mun raivauskuvissa. Ensin pipolaatikko ja sittemmin sen viereinen valosarja&kynttilälaatikko.

  Eli aattelin, että jos tohon ikkunaseinälle olis saanut tehtyä tason ja sen alle vetolaatikot justiin tumpuille, pipoille ja sen sellasille. Mutta sitten tulikin seuraavassa kuvassa koiranhäkki esiin :)
  Vaan voisko se koiranhäkki olla tason päällä? Meilläkään se ei ole mikään korkea (ootas, kun käyn mittaamassa...) . 48 cm näytti olevan lattiasta tason yläreunaan ja sen alla siis on ne laatikot. (Näytti sen verran isoilta nuo teidän koirat, että saattaisivat tollasen portaan helposti kiivetä?)

  Muuten on vähän vaikea hahmottaa kokonaisuutta. Tarttisin aina pohjapiirustuksen, että voisin alkaa pähkäilemään :). (Ja siis, sehän on mun toinen ammatti, joten tekisin sitä myös mielellään..)

  Kuusihenkisessä perheessä kenkiä (siis sellasia, jotka näillä keleillä on koko ajan käytössä), on helposti tosiaan paljon, kun niitä on tässä nelihenkisessäkin. (Justiin asetin sellasen säännön, että maksimissaan kolmet per hölö saa olla eteisessä ja loput muualla eli kellariin menevissä rapuissa, joka sekään ei oo kauhean hyvä paikka, kun niissä kumminkin koko ajan kuljetaan). Mulla ei kenkiä paljon ees ole ja ne mitä on, on kooltaankin pieniä. MUtta ne on noi 19- ja 21-vuotiaat, joilla on sitten sitäkin enemmän :)

  Eteisen toimivuus on todella tärkeää ja oikeesti voisin koittaa auttaa, mutta se vaatis vähän lisää mittoja. Jos haluat, voidaan viestitellä s-postilla. Mutta en ahdista asialla todellakaan. Projekteja riittää täällä itselläkin, mutta aina, jos keksin jotain järkevää, mieluusti autan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä meillä Annukka harrastetaan elämää :D

   Juu, meillä oli sellainen taso tuossa ikkunoiden alla kun aikanaan tähän muutettiin, mutta se ei nyt sitten enää oikein mahdu mukaan... Koirien häkkiä ei oikein voi varmaan nostaa sellaisen tason päälle se kun on ihan hirvittävän iso :(.

   Mielellänihän minä sinulle pohjakuvankin laitan tulemaan, ihan loistavaa jos viitsit pähkäillä. MInä kun olen ihan onneton, osaan sitten kun näen kuvan, sanoa, että tykkäänkö ja toimiiko mielestäni vai ei... Arvaa vaan, tuottiko rakennusaika tuskaa kun olisi pitänyt tietää mitä haluaa ja millaista ja kun ei omaa minkäänlaista silmää tuollaisille asioille... Olen aina ihaillut niitä, jotka pystyvät hahmottamaan asioita näkemättä tai siis mielikuvittelemaan...

   Juu, kenkiä riittää, isoimmilla pojilla ei ole kuin kahdet, tytöllä taitaa olla kolmet, pikku-ukolla yhdet, muutamat äidillä ja yhdet isällä ja silti niitä riittää tuohon ihan kiitettävästi. Ja sitten kun ne ei oo mitään pieniä ja sieviä noilla isoilla jätkillä, vaan koko on 43-44...

   Ilman muuta laitan sulle sähköpostia, kiitos vain aputarjouksesta!

   Poista
 3. Meillä on neliön tuulikaappi, lapsiperheen kauhistus. Olenkin oppinut hyppäämään kenkäkasan ylitse silmät kiinni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D ihana Rva Kepponen, Vaikka kyllä meilläkin joutuu laittamaan silmät kiinni kun kotiin tulee .)

   Poista
 4. Olen samaa mieltä rva Kepposen kanssa;) toinen vaihtoehto on kunnon arkkupenkit kengille ja toinen muille tykötarpeille. Penkkien päällä on sitten hyvä istua ja solmia kengännauhoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkkupenkit vois olla kyllä hyvät, mutta kun tarvittais vielä naulakkotilaakin...

   Poista
 5. Meillä on tulitikkulaatikon kokoinen tuulikaappi josta astutaan eteiseen joka on jo olohuonetta ja muuta avaraa tilaa, mutta itse kaappi on onneton pikku rääpäle, jonne hyvä kun mahtuu kaksi ihmistä, puhumattakaan kengät... On tämän talon akilleen kantapää...

  Kivaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pienet tuulikaapit on kyllä harmillisia. Me oltiin tekevinämme iso eteinen, vaan mikään ei tunnu riittävän :)

   Poista
 6. OMG ja voi apua! Näiden kuvien perusteella on munkin aika vaikea saada kokonaiskäsitystä aikaiseksi; se pohjapiirros voisi auttaa. Voi olla, ettei mulla ole aikaa tähän, mutta ehkä jos ei ole kiire, niin joululomalla, jos haluat lähettää mailiin?

  Ihan pikaisesti katsoin kuvien perusteella, että ottaisin kenties tuon koirien kopperon tuolta nurkasta, jos siellä on hitunenkin vapaata korkeaa seinätilaa - ja käyttäisin sen naulakoille. Ja koiran koppero sitten vaikka ikkunan alle paikkaan, jossa ei ole sitä korkeaa vapaata seinätilaa?

  Ja sellainen ajatus tuli, että entä jos ainakin aikuiset kiikuttaisivat ulkotakkinsa ja -vaatteensa kiltisti eri huoneeseen? Mitä tulee tämän kopperon jälkeen? Mahtuisko sinne joku kaappi, jonne takit laittaa? Tai sitten vaikka olohuone; hieno vanha kaappi esim. (mun makuun kaikki vanha on hienoa ;) ja sinne takit. Tiedän, ettei ole aina kätevää, mutta kyllä siihenkin tottuu sitten, kun on muutaman kerran kävellyt eteiseen ja muistaa, ettei se takki täällä olekaan.

  Meillä muuten koira nukkui vessassa omassa kopperossaan. Oisko sellaista lähellä ulko-ovea? Vessa on tietty herkästi tosi pieni, eikä sinne tuota kopperoa mahdu. Ja mitä jos koirat tottuisivat nukkumaan jossain pienemmässä pesässä? ja tuo koppero olisi alakerrassa vain silloin, kun on tarpeen (vieraita).

  Sanoisinko, että sulla on tosissaan murheenkryyniä kerrakseen ;) Yritä kestää, ja ehkä joku ratkaisu vielä löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mrs Sinn, tää on kyllä aika epätoivoinen tila... Meillä ei ole mitään muuta tilaa takeille ja kengille. Olen kyllä nyt vakavasti harkinnut tuon koirien häkin hävittämistä tuosta, vaikka sille kyllä tarvetta olisikin...

   Mä niin haluaisin tuohon lasitiiliseinälle sellaisen vanhan kaapin, johon vois laittaa naulakoita/ henkareita, mutta en ole sopivaa (ja sopivaan hintaan) onnistunut löytämään...

   Kyllä tähän joku ratkaisu löytyy, pakko! Tietty jo pelkkä eteisen siivoaminen auttaa, tänään ei näytä ollenkaan niin pahalta kuin noissa kuvissa :D

   Poista
 7. It is such an amazing post, dear! Have a nice weekend:)

  www.bloglovin.com/blog/3880191

  VastaaPoista

Kaikki saamani viestit ilahduttavat minua suuresti, kiitos siis sinulle!

© Meidän elämää
Maira Gall