torstai 6. elokuuta 2015

Niin se alkaa kolmas työviikko olla jo voitonpuolella, toisaalta lomasta tuntuu olevan aikaa vaikka kuinka ja paljon ja toisaalta olen onnistunut säilyttämään töissä käynnin lomassa jonkinlaisen kesäfiiliksen kuitenkin, saanut iltaisin aikaiseksi pikkujuttuja, kuten pensasmustikoiden istuttamisen ja pihan yleistä siivoamista. Minä olen yleensä aina sellainen "jos on pakko niin tehdään sit, mutta sitten heti aamusta"-tyyppi. Haluan aina hoitaa asiat jotka vaativat kotoa poistumista heti aamulla, imuroida heti aamulla, pestä pyykit heti aamulla jne. En ymmärrä, miksi, koska iltaisinkin on ihan hyvää aikaa ja näin töissä käyvänä, ilta on se ainoa kohta milloin on ehkä hetki aikaa...

Meillä on nyt poikkeuksellinen tilanne kotona, neljästä lapsesta ei ole yhtään paikalla, ollaan isännän kanssa ihan kaksin! Ihanaa ja kamalaa. Ihanaa on se, että ei tarvitse huolehtia kenestäkään muusta kuin itsestään ja kamalaa on se, kun tajuan, että tämä on ihan pian meidän todellisuuttamme, olla nökötämme siellä kaksin. Täytynee keksiä yhteinen harrastus tai molemmille oma... Mutta täytyy sanoa, että kyllä se tulee olemaan outoa, kun talo alkaa hiljentyä, vaikka toki sitä tavallaan odotan ja kyllä siihen nyt vielä aikaa menee, mutta aika kuluu nykyään niin kovin nopsasti.
Kohta me istutaan kaksin syömässä viikonloppuisin ja voidaan päiväkahvit nautiskella rauhassa ja hiljaisuudessa, eikä kukaan keskeytä (eikö kuullostakin vähän ahdistavalta ja pelottavaltakin, eikö?).

Vaan ei minun oikeastaan näistä pitänyt rupatella, sen sijaan piti kysellä apua, meillä on kohtuullisen uusi tietokone ja jostain syystä kuvien siirtäminen sinne ei onnistu. Kuvat ikään kuin latautuvat kameralta koneelle ihan ok, mutta samassa ne alkavat muuttua kaikki mustiksi. Välillä muutuvat kaikki, välillä osa ja minä en kerta kaikkiaan löydä tapaa, jolla kuvat saisi kaivettua esiin. Osaisiko joku täällä kävijöistä auttaa? Siksi nämä kuvat nyt ovat mitä ovat, eivät liity aiheeseen mitenkään, mutta muitakaan ei ole saatavilla tai no kyllä tuo alla oleva kirahvi oikeastaan liittyy, minusta se näyttää ihan juuri niin ihmettelevältä kuin minäkin katsellessani kuvien muuttumista mustiksi...
Kuvat on otettu Budapestin eläintarhassa, siellä kannattaa kyllä käydä. Kirahveja olisi päässyt ulkotarhassa ruokkimaan, mutta harmillisesti satuimme olemaan siellä juuri silloin kun niiden aitausta puhdistettiin ja kirahvit olivat sisätiloissa.  Eläintarha on iso ja sinne kannattaa kyllä varata ajan lisäksi omaa evästä, ruokatarjonta siellä oli melkoisen surkeaa, ei ollut montaa vaihtoehtoa ja annokset olivat sekä pieniä että kalliita. Mutta muutoin se oli kyllä näkemisen arvoinen. Ja siinä eläintarhan vierellä on Széchenyin kypyläkin.  

Tämä tyyppi oli aika julman ja jylhän näköinen ja hurjan suuri. Tämän alta meni kulkureitti ja selvästi aina kun joku pienempi eläintarhan kävija meni alapuolelta, niin tämä julmuri alkoi levittelemään siipiään ja isottelemaan. Enpä todellakaan haluaisi jäädä hänen kynsiinsä, sen verran hurjan näköiset olivat.Sellaisia juttuja tällä kertaa! Tervetuloa uutena lukijana mukaan Aikku!
Kivaa loppuviikkoa kaikille

-Anu

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kaikki saamani viestit ilahduttavat minua suuresti, kiitos siis sinulle!

© Meidän elämää
Maira Gall