keskiviikko 12. elokuuta 2015

Kuulumisia

Tänä kesänä ehdin lukea muutaman kirjankin lomallani, Lars Keplerin  Hypnotisoija löytyi ihan omasta kirjahyllystä, oli jostain kumman syystä jäänyt aikaisemmin lukematta, hyvä löytö. Meillä varmaan hyllyssä saattaisi olla muitakin lukemattomia kirjoja jos innostus sattuu iskemään.

Keppihevoset saivat oman tallin, isännän viime kesänä rakentama varastorakennus pääsi arvoiseensa tehtävään...
Tänä kesänä on leivottu mustikkapiirakkaa sekä tehty mustikkakukkoa.

On tehty raparpereista piirakkaa. Kiisseliä en muuten ole tänä kesänä tehnyt kertaakaan...

On käyty issikkaratsastuksessa vesisateessa ja kylmässä. Minusta tuossa kuvassa on jotain tarunomaista taustoineen, ehkä se johtuu juurikin sateesta...
Pihassa ovat kukat kukkineet urakalla, huolimatta huonosta hoidostani (tai sitten juurikin hoitamattomuuden ansiosta, en ole varsinainen hortonomi...)
Vaihdoimme isännän kanssa patjat uusiin, otin vanhoista nuo jouset talteen, ajatuksena tehdä niistä köynnöstuki, vielä en ole saanut aikaiseksi...
Ensimmäistä kertaa peittelin kypsyvät viinimarjat verkon alle, tähän asti ovat räkättirastaat saaneet syödä marjat, nyt havittelen niitä talven varalle...  Mistä tulikin mieleeni, että sadonkorjuun aika alkaa olla käsillä...
Kesä on ollut kylmä ja sateinen, mutta kuvat näyttävät siltä, että on kuitenkin kesä on ollut ihan kohtuullinen säiden puolesta ja muuten oikein mukava. Nyt ovat sitten koulut alkaneet, viidesluokka ja kolmasluokka käynnistyivät. Isommalla ei mitään ongelmaa, tutut kaverit löytyivät välittömästi ja oli hyvä pyöräillä kouluun parhaan ystävän kanssa.


Kolmasluokkalaisen saattelin koululle, kun vaihtui luokka, opettaja ja koulurakennus ja tästäpä meinasikin tulla melkoinen juttu. Olin jo etukäteen rehtoriin yhteydessä, että yksi poika käytti kakkosluokan I:n kiusaamiseen, oikeastaan kenenkään siihen suuremmin puuttumatta (itselle tämä kiusaaminen selvisi vasta ihan keväällä) ja nyt sama poika uusista luokkajaoista huolimatta oli laitettu samalle luokalle. Pyysin rehtorilta vaihtoa, se ei käynyt, ei kuulemma vaihdella luokkia sen mukaan, kuka haluaa ja tykkää kenestäkin. Noh, tavallaan ymmärrän ja sitten taas en, kun kyse ei ole tykkäämisestä vaan kiusaamisesta. Eilen aamulla poika itki koulun pihalla, ettei suostu menemään kouluun, kun kiusaaja on samalla luokalla. Yritin lohduttaa ja kannustaa, vaikka sisimmässäni itkin ja ajattelin pakkaavani pojan autoon ja ilmoittavani rehtorille, että palaamme kunhan tämä kiusaaja on siirtynyt johonkin muualle... No asia ratkesi niin, että olin ensimmäisen tunnin koululla seuraamassa hommaa ja hyvin tuntui uudella opettajalla olevan kuitenkin homma hanskassa. Poika rohkaistui ja jäi kouluun ja iltapäivällä sieltä tuli kotiin ihan iloinen pikku-ukko. Mutta ymmärrätte ja tiedätte, miten äidin sydämeen koskee, kun pitää se oma pieni jättää isoon maailmaan selviämään omillaan?!


No, sellaisia tällä erää, palaillaan taas, kiva kun kävit!


-Anu

6 kommenttia

 1. Itsekin sain luettua yhden kirjan loman aikana ja siihen olen jo megatyytyväinen. Voi kunpa olisi vieläkin aikaa lukea samalla tahdilla kuin nuorempana. Tänäänkin hain kirjastosta jatkoa tuolle ihanalle "himoshoppaaja" sarjalle.
  Voi en edes uskalla meidän neidille näyttää kuvia tuosta heppapuuhastelusta. Tyttö niin kovasti haluaisi ratsastaa mutta iskä on niin allerginen, ettei hevosvaatteita voi tuoda edes autoon saati kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keppihevosilla voi Nanni ratsastaa, eikä haittaa allergiat. Ne on tyttöjen suosiossa tällä hetkellä. Meidän neidin ystävän perheessä on kanssa kovasti allergiaa, mutta ne jotenkin pärjää, kun ratsastuskamat viedään suoraan muualle säilytykseen. Ikävää tuo allergia, meillä on pikku-ukko kovasti allerginen hevosille, eikä siis voinut aloittaa toivomaansa ratsastusharrastusta.

   Poista
  2. Kepparilla se meidänkin neiti leikkii kovastikin mutta kummitädin luota on valitettavasti hakenut kipinää oikeaankin ratsastukseen.

   Poista
  3. Se on kyllä kummallinen harrastus tuo ratsastaminen ja hevoset, sille kun antaa pikkusormen niin se tuntuu vievän koko tytön (tai pojan). Meillä juuri nyt lisättiin tunteja kahteen/ viikko.

   Poista
 2. Upea kepparitalli, täällä aika samanmoinen löytyy, ihana tuo keppariharrastus. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on Tiia, ihana harrastus! Ja kyllä niiden kanssa jaksetaan touhuta, harjataan, ruokitaan, ratsastetaan ja heposet saavat välillä olla jopa yön laitumella (muovipussi päässä, jos sattuu satamaan....).

   Poista

Kaikki saamani viestit ilahduttavat minua suuresti, kiitos siis sinulle!

© Meidän elämää
Maira Gall