tiistai 30. kesäkuuta 2015

Budapest, osa 1

 Lapset kokeilemassa veden lämpötilaa Tonavassa.

 ParlamenttitaloKesälomani aluksi kävimme pienellä reissulla,päällimmäisenä ajatuksena helmikuussa matkaa varatessa taisi olla juhannuksen välttäminen, lähdimme nimittäin reissuun juhannusaattona. Reissumme oli toinen Budapestiin ja kyllä siellä ehkä vielä ainakin kerran pitää käydä, kaupungissa on hirvittävästi nähtävää ja kahdella reissulla olemme onnistuneet näkemään vain pienen murto-osan. 

Budapestissä liikkuminen on helppoa, julkiset kulkevat tiheästi, noin minuutin voi joutua joskus odottamaan jos huono säkä käy...

Majoitus oli yksityinen asunto, jota vuokrataan, omistaja Thomaksella on monia erilaisia asuntoja vuokralla. Tosin kun perjantai-iltana pääsimme asunnolle, vaikutti asunto tuolloin olevan jossain ihan hornan tuutissa, pimeällä syrjäisellä kadulla, rakennustyömaiden keskellä, mietin, että mihinkähän olen oikein perheeni rahdannut... Rappukäytävä oli pimeä ja rapistunut, hissiin ei oikein uskaltanut mennä jne. Ja kun tyttö sitten aamulla heräsi ja sanoi, että täällä on jotain ötököitä, ajattelin, että voihan nenä tätä hommaa, pitikin lähteä kotoa. Noh, ötökät osoittautuivat onneksi muurahaisiksi, joita vastaan taistelimme myrkyin ja muurahaisansoin hyvällä tuloksella, isäntämme Thomas toi välittömästi aseita muuraisia vastaan, kun hänelle asiasta ilmoitimme. Ja aamulla kun heräsimme ja lähdimme liikkeelle niin totesimme, että asunto onkin, vastoin odotuksiamme, erittäin loistavalla paikalla, lähellä kolmea metroasemaa, Vaci-utca kadulle parin korttelin kävely, kahviloita, ravintoloita, kauppoja lähellä, ei voisi parempaa toivoa. Vaikka kyllä minä ehdin lauantaiaamuna googlata muita majoitusvaihtoehtoja ennen muun porukan heräämistä, sen verran epätoivoinen sillä hetkellä olin...

Me kävimme päivän retkellä Siofokissa, Balaton-järven rannalla, näimme eläintarhassa mielenkiintoisia eläimiä, kävimme lasten rautateillä ajelulla, muutaman kerran pelaamassa lasten ja teinien kanssa Escape-roomeissa,  parissa kauppakeskuksessa jne. Mutta niistä myöhemmin omissa postauksissaan. Nyt täytyy lähteä liikkeelle,jottei loppuloma mene tässä koneen äärellä :)

Kuulemisiin!


-Anu

4 kommenttia

 1. Jestas miten upea Budapest on, sinne on kyllä päästävä ja toivelistalla ollut vuosia. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Budapest on ihana, siellä todellakin riittää nähtävää ja ilman lapsia voisi katsella ihan erilaisia maisemia ;). Mm. Vuorisairaala olisi näkemisen arvoinen, samoin parlamenttitalo sisältä, juutaliskortteli jne. Mutta ehkä mekin vielä joskus pääsemme sinne kaksin ja voimme isännän kanssa katsoa niitä kohteita, joita oikeasti haluaisimme... Liikkuminen on helppoa ja halpaa julkisilla, voin lämpimästi suositella!

  VastaaPoista
 3. Oi, kiitos tästä postauksesta. Meidän häämatka kaksi vuotta sitten suuntasi Budapestiin ja voi miten rakastuin siihen kaupunkiin vaikka itselläkin oli ekana pieni alkujärkytys että mikä kamala paikka tämä on.
  Vaci utcalla tuli vietettyä hetki jos toinenkin ja ihana kylpylä oli kyllä näkemisen arvoinen. Omassa blogissani matka osiossa on oma postaukseni Budapestistä ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni kommentistasi! Minä kyllä tykkään Budapestista tosi paljon ja se on niin helppokulkuinen. Ja kun lähtee junalla liikkeelle niin voi näppärästi yhdistää kaupunki- ja rantaloman samaan pakettiin :D.

   Poista

Kaikki saamani viestit ilahduttavat minua suuresti, kiitos siis sinulle!

© Meidän elämää
Maira Gall